ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος50-60 λεπτά
Μερίδες4-6 μερίδες
Υλικά
  • 1 κατεψυγμένο χταπόδι ολόκληρο ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ (1,5-2Κg )
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 κλωνάρια σέλερι, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 κιλό στρογγυλά κρεμμυδάκια μικρά (για στιφάδο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 5 φύλλα δάφνης
  • 1 κιλό φρέσκες ντομάτες
  • Μπαχάρι

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ (νηστίσιμο)

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κρατάμε ολόκληρα, χωρίς να τα κόψουμε.
  2. Τοποθετούμε το χταπόδι στη φωτιά, μαζί με το κρασί, το ξύδι και το μεγάλο κρεμμύδι. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να βγάλει τα νερά του.
  3. Μόλις βράσει, το κόβουμε σε κομμάτια και αφαιρούμε το κρεμμύδι από την κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε το ντοματοχυμό, το λάδι, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο σέλετι, τα μπαχαρικά, δύο φλιτζάνια νερό και τα μικρά κρεμμυδάκια ολόκληρα (δεν χρειάζεται να τα ψιλοκόψουμε).
  5. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
  6. Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε.

Καλή όρεξη!

SHARE

Δείτε Επίσης