ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος50-60 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 2 συσκευασίες κατεψυγμένο χταπόδι (πλοκάμι) ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 20 πατάτες μικρές (baby potatoes)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 2 ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά)
  • 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 6 κσ ελαιόλαδο
  • 3 κσ μηλόξυδο

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ (νηστίσιμο)

Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτέλεση: 1. Ζεσταίνουμε καλά μια αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε το χταπόδι με λίγο αλάτι, χωρίς άλλα υγρά. Το αφήνουμε για περίπου 3-4 λεπτά. 2. Περιχύνουμε με το κρασί και λίγο νερό, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 25-30 λεπτά. Αφού κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 3. Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. 4. Βάζουμε τις πατάτες, κομμένες σε κύβους, σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε το χταπόδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το μείγμα ελαιόλαδου-μηλόξυδου και πασπαλίζουμε με πιπέρι και μαϊντανό. Καλή απόλαυση!
SHARE

Δείτε Επίσης