Όροι Χρήσης

Πολιτική Απορρήτου

Στην ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και επενδύουμε στην προστασία των προσωπικών δεδομένων τα οποία επεξεργαζόμαστε. Για το λόγο αυτό συμμορφωνόμαστε  πλήρως με την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά στην Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ακολουθούμε καταγεγραμμένες πολιτικές και διαδικασίες που εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Σας καλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα πολιτική απορρήτου, προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με το είδος των δεδομένων που συλλέγουμε και τον τρόπο που τα επεξεργαζόμαστε.

Γενικές πληροφορίες και υπεύθυνος επεξεργασίας

Η εταιρεία με την επωνυμία “ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ Α.Β.Ε.Ε.”, που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής, θέση Λάκκος Κάτσαρη, είναι υπεύθυνη επεξεργασίας για τη συλλογή, αποθήκευση και εν γένει επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του παρόντος διαδικτυακού τόπου, όπως αυτά συλλέγονται και αποθηκεύονται μέσω αυτού καθώς και των συνδεδεμένων με τον διαδικτυακό τόπο σελίδων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η ως άνω εταιρεία στο εξής θα καλείται η «Εταιρεία».

  1. Ποια προσωπικά δεδομένα σας συλλέγουμε και πώς;

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα ως εξής:

  • Πληροφορίες όταν επικοινωνείτε μαζί μας

Αν επισκεφθείτε τον διαδικτυακό μας τόπο και έχετε μία ερώτηση ή κάποια παρατήρηση, μπορείτε να την υποβάλετε στην Εταιρεία μας με τη συμπλήρωση της διαθέσιμης στον διαδικτυακό τόπο φόρμας επικοινωνίας. Θα σας ζητηθεί να δηλώσετε όνομα, επίθετο, διεύθυνση email, αριθμό τηλεφώνου, χώρα, πόλη, διεύθυνση, ταχυδρομικό κώδικα και το μήνυμά σας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες μόνο για να απαντήσουμε σε σχέση με το ερώτημά σας / παρατήρησή σας. Θα προβούμε σε καταχώριση των αιτημάτων σας, των ερωτήσεών σας / παρατηρήσεών σας και των αντίστοιχων απαντήσεών μας, και τυχόν άλλων ενεργειών για τη διαχείριση του αιτήματός σας / επικοινωνίας. Όλες οι πληροφορίες θα διατηρούνται για 2 μήνες μετά από τη διεκπεραίωση της ερώτησης / του αιτήματός σας.

  • Υποβολή βιογραφικών

Μέσω της ιστοσελίδας μας συλλέγουμε στοιχεία που μας δίνετε, και συγκεκριμένα το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το τηλέφωνο, τα σχόλιά σας και το βιογραφικό σας, προκειμένου να υποβάλετε αίτημα για θέση εργασίας στην εταιρεία μας. Διατηρούμε και επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σύμφωνα με τους σχετικούς σκοπούς για τους οποίους έχουν συλλεχθεί (διαδικασία επιλογής υποψηφίου για πλήρωση κενών θέσεων). Τα εν λόγω δεδομένα σας διατηρούνται για χρονικό διάστημα 2 ετών από την υποβολή τους.

  • Πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας και τη χρήση του ιστότοπου

Συλλέγουμε ορισμένες πληροφορίες όταν επισκέπτεστε τον διαδικτυακό μας τόπο, όπως τη διεύθυνση IP σας, ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεστε, την κατηγορία συσκευής, το πρόγραμμα περιήγησης και το είδος προγράμματος περιήγησης ιστού, τα κλικ και τις προβολές. Οι πληροφορίες σχετικά με τη χρήση από εσάς του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας δίνει τη δυνατότητα να προβούμε σε κατηγοριοποιήσεις, δηλαδή να διαμορφώσουμε ομάδες επισκεπτών του ιστότοπου ή πελατών με ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, όπως ηλικιακή ομάδα, φύλο ή περιοχή. Είναι πιθανό να σας προσθέσουμε σε μία από τις κατηγορίες μας. Χρησιμοποιούμε τις κατηγορίες για την εξατομίκευση του ιστότοπου και, παραδείγματος χάριν, για να αλλάξουμε τη σειρά των αποτελεσμάτων αναζήτησης ή του σημείου προβολής ορισμένων προσφορών, ώστε να είναι πιο πιθανό να τις δείτε. Ενδέχεται, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε τις κατηγορίες για να προβάλλουμε ηλεκτρονικές διαφημίσεις που θεωρούμε ότι είναι σχετικές για εσάς και για να σας αποστείλουμε εμπορικά μηνύματα. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όπως απαιτείται στο πλαίσιο των νομίμων συμφερόντων μας, προκειμένου να μπορέσουμε να προωθήσουμε τις υπηρεσίες μας στους καταναλωτές και τους επισκέπτες του διαδικτυακού μας τόπου, να έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε περισσότερους καταναλωτές, και να βελτιώσουμε την πώληση των υπηρεσιών μας. Διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για μέγιστο διάστημα 14 μηνών.

 

  • Συντήρηση και βελτιστοποίηση του ιστότοπού μας

 Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας χρησιμοποιούνται επίσης για τη συντήρηση και ανάλυση του διαδικτυακού μας τόπου, με σκοπό την επίλυση ζητημάτων απόδοσης, τη βελτίωση της διαθεσιμότητας και της εμπειρίας του χρήστη. Καταγράφουμε κάθε χρήση του διαδικτυακού μας τόπου. Η χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για αυτούς τους σκοπούς είναι αναγκαία στο πλαίσιο των νομίμων συμφερόντων μας και οι πληροφορίες διατηρούνται για μέγιστο χρονικό διάστημα 14 μηνών. Τα αρχεία καταγραφής της χρήσης του διαδικτυακού μας τόπου θα διαγράφονται εντός 14 μηνών μετά τη δημιουργία τους.

  1. Σκοποί επεξεργασίας

α. Υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων/ βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών: Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να ανιχνεύσουμε προβλήματα στο διακομιστή και να εξασφαλίσουμε την καλή λειτουργία του διαδικτυακού μας τόπου. Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, τα οποία συλλέγει μέσω του ιστοτόπου, προκειμένου να προσφέρει νέες υπηρεσίες μέσω του ιστοτόπου ή να βελτιώσει τις ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες.

Νομική βάση της επεξεργασίας: το έννομο συμφέρον της Εταιρείας να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του διαδικτυακού της τόπου και να βελτιώνει τις παρεχόμενες από αυτήν υπηρεσίες.

β. Συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις: Όταν δεχόμαστε σχετικά εντάλματα δικαστηρίων ή δημοσίων αρχών, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αιτήματα αυτά.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις.

γ. Προώθηση υπηρεσιών της Εταιρείας: Οι πληροφορίες σχετικά με την χρήση του διαδικτυακού μας τόπου και των υπηρεσιών μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργούμε τμήματα, που ομαδοποιούν τους επισκέπτες του διαδικτυακού μας τόπου και τους καταναλωτές με κοινά χαρακτηριστικά όπως ηλικία, γένος και περιοχή. Τα τμήματα στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για να προσαρμόσουμε την ιστοσελίδα μας και να αλλάζουμε π.χ. τη σειρά των αποτελεσμάτων της αναζήτησης σας ή να σας εμφανίζεται μια διαφήμιση η οποία πιστεύουμε ότι είναι του ενδιαφέροντός σας.

Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε δεδομένα σας που έχετε δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (αν π.χ. συμμετάσχετε σε εταιρικό διαγωνισμό μέσω κοινωνικού δικτύου), εφόσον έχετε δώσει στον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης την άδεια να τα μοιραστεί με εμάς.

Τέλος, επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας για να σας στείλουμε ενημερωτικά e-mails/το newsletter μας, όταν εσείς έχετε δώσει τη σχετική συγκατάθεση.

Νομική βάση της επεξεργασίας: έννομα συμφέροντα της εταιρείας/η συγκατάθεσή σας στην περίπτωση εγγραφής σας για λήψη ενημερωτικών e-mails/newsletter.

δ. Νομική προστασία της εταιρείας: Εξασφάλιση της εφαρμογής των όρων χρήσης του διαδικτυακού μας τόπου και προστασία των νομικών μας δικαιωμάτων.

Νομική βάση της επεξεργασίας: τα έννομα συμφέροντα της Εταιρείας.

 

  1. Cookies

Ένα μέρος των πληροφοριών που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική Ιδιωτικού Απορρήτου συλλέγεται μέσω της χρήσης cookies και παρόμοιων τεχνικών. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν μικρές ποσότητες πληροφοριών, τα οποία μεταφορτώνονται και μπορεί να αποθηκευτούν στη συσκευή χρήστη σας, π.χ. τον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet σας. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε και μπορεί να είναι παρόμοιες με τα cookies είναι εικονοστοιχεία παρακολούθησης, Java scripts, tags και web beacons. Eσείς σαν επισκέπτης της Ιστοσελίδας μας θα πρέπει να γνωρίζετε γενικά ότι ορισμένα χαρακτηριστικά ή υπηρεσίες της Ιστοσελίδας/Εφαρμογής ενδέχεται να μην λειτουργούν κανονικά χωρίς την αποδοχή της χρήσης cookies.

Συνοπτικά, τα cookies τα οποία χρησιμοποιούμε σαν ιστοσελίδα, χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Βοηθάνε την ιστοσελίδα να λειτουργεί πρωταρχικά, να είναι εύχρηστη κάνοντας δυνατή τη χρήση βασικών λειτουργιών, όπως περιήγηση στη σελίδα μας, και πρόσβαση σε ασφαλείς τοποθεσίες της ιστοσελίδας μας. Η ιστοσελίδα δυστυχώς δε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τη χρήση αυτών.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ : Τα στατιστικά, μας βοηθάνε καθαρά στο να κατανοήσουμε πώς γίνεται η αλληλεπίδραση με άλλες ιστοσελίδες, πώς επιλέξατε να μας επισκεφθείτε, και συλλέγει και παραδίδει πληροφορίες ανώνυμα. Ενδέχεται να συνεργαζόμαστε με εταιρείες στατιστικών (web/ mobileappstatistics) για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πώς η Ιστοσελίδα / Εφαρμογή χρησιμοποιείται και για την καταγραφή στατιστικών όπως η συχνότητα επισκέψεων και η διάρκεια παραμονής στην ιστοσελίδα. Mε την επιλογή χρήσης των στατιστικών, πληροφορίες ανώνυμες για την περιήγησή σας μπορεί να αποσταλούν στις συνεργαζόμενες εταιρείες πληροφοριών. Για την προστασία της ανωνυμίας των πληροφοριών, σας ενημερώνουμε ότι χρησιμοποιούμε τεχνολογία κρυπτογράφησης / ψευδωνυμοποίησης για να εξασφαλίσουμε ότι τρίτα μέρη δεν μπορούν να διασταυρώσουν την ταυτότητα σας. Κρυπτογραφημένες / Ψευδωνυμοποιημένες πληροφορίες που έχετε δώσει ενδέχεται να μεταβιβαστούν σε εταίρους μας και να συνδυαστούν με άλλες διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με εσάς για λόγους στατιστικής ανάλυσης ή διαφήμισης. Οι συνεργάτες μας δεν έχουν ανεξάρτητη χρήση των πληροφοριών που μεταβιβάζουμε σε αυτούς και έχουν συμφωνήσει να τηρούν τους κανόνες που ορίζει η εκάστοτε νομοθεσία.

Πιο συγκεκριμένα τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

Cookie

Περιγραφή

_gat_gtag_UA_114830084_1

Google Analytics

_ga

Google Analytics

_gid

Google Analytics

cb-enabled

Αυτό το cookie σχετίζεται με ένα δωρεάν script που εμφανίζει ειδοποίηση ύπαρξης cookie σε έναν ιστότοπο. Χρησιμοποιείται για την καταγραφή όταν ο χρήστης έχει απορρίψει την ειδοποίηση για να αποτρέψει την εκ νέου εμφάνισής της στις επισκέψεις επιστροφής. Ο κύριος σκοπός αυτού του cookie είναι: απολύτως απαραίτητο

PHPSESSID

Για να αποθηκευτεί ένα απλό μήνυμα όταν υποβληθεί μια φόρμα που μπορεί να εμφανιστεί σε διαφορετική σελίδα.

 

  1. Δικαιώματα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας και φορητότητας των δεδομένων

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την επισκόπηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας που υφίστανται επεξεργασία από εμάς ή για λογαριασμό μας. Έχετε το δικαίωμα να διορθώσετε, να διαγράψετε ή να περιορίσετε την επεξεργασία (κατά περίπτωση) των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας. Μπορείτε να ασκήσετε αυτό το δικαίωμα επικοινωνώντας μαζί μας στο email mco@kontoveros.gr και υποβάλλοντας σχετικό αίτημα.

Έχετε υπόψη ότι για τα αιτήματα που δεν πληρούν τις απαιτήσεις που ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή τις κατευθυντήριες γραμμές της Εταιρείας ενδέχεται να ζητηθεί η εκ νέου σύνταξή τους ή να απορριφθούν, και ότι ορισμένα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εξαιρούνται από τέτοια αιτήματα πρόσβασης, διόρθωσης και διαγραφής, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους για την προστασία δεδομένων και άλλους νόμους και κανονισμούς.

Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που μας έχετε παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, και σε ορισμένες περιπτώσεις θα διαβιβάσουμε, κατ’ απαίτησή σας, τα δεδομένα σας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικώς εφικτό.

  1. Δικαίωμα προβολής αντιρρήσεων

Έχετε επίσης το δικαίωμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, να απαιτήσετε να σταματήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, αλλά εφόσον συντρέχουν επιτακτικοί νόμιμοι λόγοι, θα εξακολουθήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας. Σε κάθε περίπτωση, έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στη χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, και εφόσον το πράξετε, θα ικανοποιήσουμε το αίτημά σας.

Σε περίπτωση που έχετε δώσει συγκατάθεση για τη χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας χωρίς αυτό να επηρεάζει τη νομιμότητα της εκ μέρους μας επεξεργασίας των εν λόγω δεδομένων πριν από την ανάκληση της συγκατάθεσής σας.

Τα σχετικά με την ενάσκηση των ως άνω δικαιωμάτων αιτήματα των χρηστών μπορούν να αποστέλλονται στην Εταιρεία μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση mco@kontoveros.gr

Οι χρήστες μπορούν επίσης να υποβάλουν παράπονα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με την άσκηση των δικαιωμάτων τους (www.dpa.gr). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αρχής, οι καταγγέλλοντες πρέπει να υποβάλουν προηγουμένως το παράπονό τους στον υπεύθυνο επεξεργασίας.

  1. Διατήρηση προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών διατηρούνται αποκλειστικά και μόνο για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκπλήρωση του εκάστοτε σκοπού για τον οποίο συνελέγησαν, σε πλήρη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία. Όταν ολοκληρωθεί ο σκοπός επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, τότε αυτά διαγράφονται. Οι συγκεκριμένες περίοδοι διατήρησης για καθέναν από τους σχετικούς σκοπούς επεξεργασίας παρατίθενται παραπάνω.

  1. Πώς και με ποιους μοιραζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας (αποδέκτες προσωπικών δεδομένων)

Ενδέχεται να χρειαστεί να μοιραστούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας με τρίτους για να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε υπηρεσίες και προϊόντα και για να διαχειριστούμε τον ιστότοπό μας. Οι εν λόγω τρίτοι είναι:

  • πάροχοι υπηρεσιών, όταν απαιτείται, για την παροχή σε εμάς μιας υπηρεσίας και για την παροχή υπηρεσιών ανάλυσης δεδομένων,
  • πάροχοι υπηρεσιών που μας βοηθούν να οργανώσουμε εκστρατείες και προωθητικές ενέργειες,
  • διαφημιστικές εταιρείες,
  • πρακτορεία ΜΜΕ για σκοπούς εμπορικής προώθησης και έρευνας,

Απαιτούμε από τους παρόχους υπηρεσιών να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα για την προστασία της εμπιστευτικότητας και της ασφάλειας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ενδέχεται, επίσης, να χρειαστεί να παράσχουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε φορείς επιβολής του νόμου, προκειμένου να συμμορφωθούμε με νομική υποχρέωση ή δικαστική εντολή.

  1. Ασφάλεια δεδομένων

Η Εταιρεία διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι λαμβάνει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων τους, για τη διασφάλιση του απορρήτου της επεξεργασίας τους και της προστασίας τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή/απώλεια/αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλης μορφής αθέμιτη επεξεργασία.

Αν και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η Εταιρεία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των δεδομένων που μεταδίδονται στον διαδικτυακό της τόπο, καθώς η μετάδοση πληροφοριών μέσω του διαδικτύου δεν μπορεί να είναι ποτέ απόλυτα ασφαλής.

Ο διαδικτυακός μας τόπος μπορεί να περιέχει συνδέσμους σε άλλους διαδικτυακούς τόπους. Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων, το περιεχόμενο και την ασφάλεια που έχουν άλλοι διαδικτυακοί τόποι, οι οποίοι δεν διέπονται από την παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων και για τον λόγο αυτό σας συμβουλεύουμε να μελετάτε πάντα προσεκτικά τις πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων σε αυτούς τους διαδικτυακούς τόπους. Επίσης, εάν επιλέξετε να κοινοποιήσετε πληροφορίες από τον διαδικτυακό μας τόπο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε προσεκτικά τις πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

  1. Εφαρμοστέο Δίκαιο

Για οποιαδήποτε διαφορά ανακύψει από τη χρήση του παρόντος διαδικτυακού τόπου, αποκλειστικά αρμόδια θα είναι τα ελληνικά δικαστήρια.

  1. Τροποποιήσεις

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει συνταχθεί κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού για την προστασία Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679. Σε περίπτωση επικαιροποίησης, οποιαδήποτε αλλαγή θα αναρτηθεί στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Εταιρείας και θα φέρει ημερομηνία αναθεώρησης.