ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Κοινωνική Ευθύνη

Από το ξεκίνημα της ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ το 1968, αναγνωρίστηκε η ανάγκη να στηρίξουμε τους δύο πυλώνες που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια: τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Η έννοια της Κοινωνικής Ευθύνης αποτέλεσε πρώτιστο μέλημα του ιδρυτή μας, Εμμανουήλ Κοντοβερού, μεταλαμπαδεύτηκε αυτούσια στην επόμενη γενιά και σήμερα πλέον, περισσότερο από ποτέ, αυτή η φιλοσοφία και στάση ζωής αποτυπώνεται σε συγκεκριμένο πλάνο δράσεων και πρωτοβουλιών της ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ.

 

Φροντίδα για τον άνθρωπο:  

Η συνδρομή προς τους αδύναμους και η πρόσβαση των ευάλωτων ομάδων σε ασφαλές και θρεπτικό φαγητό αποτελεί μέλημα για τους ανθρώπους της ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ. 

Σε συνεργασία με αναγνωρισμένα σωματεία μέριμνας, κυρίως μέσω των δράσεων των κατά τόπους Ιερών Ναών, η ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ στηρίζει τους ανθρώπους που βιώνουν δυσμενείς συνθήκες και φροντίζει για την διατροφή τους με ψάρια και θαλασσινά υψηλής διαθρεπτικής αξίας, από την ίδρυση της εταιρείας μέχρι σήμερα.

 

 

Φροντίδα για το περιβάλλον:

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών:

Οι ωκεανοί καλύπτουν τα ¾ της επιφάνειας της Γης και περιέχουν περίπου 200,000 αναγνωρισμένα είδη ζώων, ο πραγματικός αριθμός, ωστόσο, ίσως να ανέρχεται σε εκατομμύρια.

Οι ωκεανοί αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή πρωτεΐνης του κόσμου, με περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους να εξαρτώνται από τους ωκεανούς.

 

Η υπεραλίευση και κατά συνέπεια ο κίνδυνος εξαφάνισης της υποθαλάσσιας ζωής, θέτει το ερώτημα της βιωσιμότητας του πλανήτη μας και των ανθρώπων της, στο κοντινό μέλλον.

 

Η ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ βάζει το δικό της λιθαράκι σε έναν από τους βασικούς Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), που είναι η ζωή στο νερό σε δύο βήματα:

 

  1. Πρώτη στην Ελλάδα, κατέχει τις πιστοποιήσεις MSC Chain of Custody (Πιστοποίηση Βιώσιμης Αλιείας) & ASC Chain of Custody (Πιστοποίηση Ιχθυηρών και Θαλασσινών Εκτροφής), διασφαλίζοντας στον καταναλωτή την βιωσιμότητα, ποιότητα και φρεσκάδα των ειδών που διακινεί μέσα από το σύστημα ιχνηλασιμότητας που εφαρμόζει.
  2. Δεσμεύεται έμπρακτα στην κατεύθυνση της προστασίας της υποθαλάσσιας ζωής, παρουσιάζοντας την πρωτοποριακή σειρά Κατεψυγμένων Πιστοποιημένων Θαλασσινών Κοντοβερός Green (προϊόντα πιστοποιημένα αυστηρά με MSC & ASC), και προχωρά στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και της αειφόρου αλιείας. 

 

: