ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΠολύ εύκολη
Χρόνος20 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 500γρ. γαρίδες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ, μεσαίες αποφλοιωμένες με ουρά (θα χρειαστείτε περίπου τη μισή συσκευασία)
  • Φύλλα από 1 μαρούλι (χοντροκομμένα)
  • 2-3 ώριμα αβοκάντο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σως
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 σταγόνες ταμπάσκο
  • Αλάτι

ΓΑΡΙΔΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ (νηστίσιμο)

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις κατεψυγμένες γαρίδες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ για περίπου 6-7 λεπτά. Προσέχουμε να μην τις παραβράσουμε, καθώς αν τις αφήσουμε παραπάνω χρόνο, το πιο πιθανό είναι να είναι σκληρές.
  2. Σε μια ρηχή πιατέλα βάζετε το μαρούλι, τις ζεστές γαρίδες και το αβοκάντο, κομμένο σε φέτες.
  3. Ρίχνετε σε ένα μπολάκι προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ταμπάσκο, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε καλά, έως ότου να ομογενοποιηθεί η σως.
  4. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σως και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

SHARE

Δείτε Επίσης