ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΜέτρια
Χρόνος60-70 λεπτά
Μερίδες6 μερίδες 6 servings
Υλικά
  • 1 συσκευασία μπακαλιάρος ελαφρώς αλατισμένος (Pollock φιλέτο) ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ Green
  • Αλεύρι
  • Για το κουρκούτι
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ φλιτζάνι μπύρα ή σόδα (αναψυκτικό)
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη σκορδαλιά
  • 5-10 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό βρασμένες πατάτες βρασμένες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (περίπου)
  • Ξίδι
  • Αλάτι

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (νηστίσιμο)

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση:

Για τη σκορδαλιά

  1. Περνάτε τις πατάτες, όσο είναι ακόμη ζεστές, από τη μηχανή του πουρέ.
  2. Καθαρίζετε το σκόρδο και το κοπανίζετε μαζί με το αλάτι μέσα σε ξύλινο γουδί, μέχρι να πολτοποιηθεί.
  3. Προσθέτετε τον πουρέ της πατάτας και δουλεύετε καλά το μίγμα με το γουδοχέρι. (μπορείτε να δουλέψετε το μίγμα σας και στο μίξερ). Όσο δουλεύετε το μίγμα, ρίχνετε σταδιακά το λάδι μαζί με λίγο ξίδι.
  4. Στο τέλος δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι ή ξίδι. Η σκορδαλιά σας είναι έτοιμη όταν έχει ωραία, λαστιχωτή υφή και την αφήνετε στο ψυγείο έως ότου έχετε έτοιμο το ψάρι σας.

 Για το κουρκούτι

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ με αβγοδάρτη ή στο μπλέντερ, μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα το χρειαστείτε.

Για το ψάρι

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαρύ τηγάνι. Αλευρώνετε το μπακαλιάρο, τον οποίο στο μεταξύ έχετε κόψει σε κομμάτια.
  2. Βυθίζετε τα κομμάτια στο κουρκούτι και τα ρίχνετε στο καυτό λάδι.
  3. Τηγανίζετε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  4. Στραγγίζετε τα κομμάτια του ψαριού σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρετε ζεστά μαζί με σκορδαλιά, βραστά παντζάρια ή βραστά χόρτα της αρεσκείας σας.

Καλή όρεξη!

SHARE

Δείτε Επίσης