ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΜέτρια
Χρόνος50 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 1 συσκευασία μπακαλιάρος pollock φιλέτο Κοντοβερός Μύρισε Θάλασσα
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ μπούκοβο
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 3 κ.σ μαϊντανό
  • 2 αυγά
  • φρυγανιά τριμμένη ή ψίχουλα ψωμιού
  • αλάτι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 800 γραμ. τριμμένες ντομάτες
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια ψαριού, ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον ψήνουμε για 1-2΄. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Μαδάμε το ψάρι σε μπολ. Προσθέτουμε τα κρύα σοταρισμένα υλικά, καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε φρυγανιά μέχρι να πλάθεται το μείγμα, περίπου 1 φλ.

Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε κεφτέδες. Τους ροδίζουμε στο λάδι για 1-2΄από κάθε πλευρά. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο τηγάνι με το λάδι προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε 10΄. Προσθέτουμε ξανά τους ψαροκεφτέδες και τους αφήνουμε να βράσουν για 7-8΄μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.

Καλή σας όρεξη !

SHARE

Δείτε Επίσης