ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔυσκολίαΔύσκολο
Χρόνος60 - 70 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
- 1 συσκ.ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ POLLOCK ΦΙΛΕΤΟ ΕΛΑΦΡΩΣ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΡΙΔΕΣ (700g)
- ή διαλέξτε ότι άλλο φιλέτο ψαριού προτιμάτε
- 900 γρ. πατάτες
- 250 γρ. αλεύρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 285 ml κρύα μπύρα
- 3 γεμάτες κ.γ baking powder
- Για τον πουρέ αρακά
- Λίγα φυλλαράκια μέντα
- 1 κ.γ βούτυρο
- 4 χούφτες αρακά
- χυμό από μισό λεμόνι

FISH & CHIPS με πουρέ αρακά
Οδηγίες Μαγειρέματος
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C .
- Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε σχετικά χοντρές φέτες.
- Για τον πουρέ αρακά, ψιλοκόψτε τα φύλλα μέντας. Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέστε τον αρακά, την μέντα, λίγο νεράκι και σιγοβράστε με ανοικτό καπάκι για 10 λεπτά.
- Αφού βράσει ο αρακάς προσθέστε τον χυμό από ένα λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε είτε να περάστε τον αρακά στο μπλέντερ ή να τον λιώσετε με το πιρούνι (μέχρι να γίνει αλοιφή). Κρατήστε τον πουρέ ζεστό μέχρι να τον χρειαστείτε.
- Γεμίστε με ηλιέλαιο μια φριτέζα ή ένα βαθύ τηγάνι και θερμαίνετε τον στους 190 ° C
- Ανακατέψτε 1-2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 3-4 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι μαζί και τρίψτε με αυτό τα φιλέτα ψαριού.
- Ανακατέψτε το αλεύρι, τη μπύρα και το baking powder μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (χυλός) .
- Αλευρώστε τα φιλέτα ψαριού και στην συνέχεια βυθίστε τα στο μείγμα. Αφήστε να πάει μπόλικο μείγμα πάνω στο φιλέτο. Κρατώντας το ένα άκρο του φιλέτου , χαμηλώστε το ελαφρά στο λάδι ένα προς ένα, δουλεύοντας προσεκτικά ώστε να μην πιτσιλιστείτε. Θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της φριτέζας σας ή το τηγάνι πόσα ψάρια μπορείτε να μαγειρέψετε ταυτόχρονα.
- Μαγειρέψτε για 4 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι και η κρούστα από το μείγμα γίνει είναι χρυσή και τραγανή. Στη συνέχεια απλώστε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι.
- Εν τω μεταξύ, αφήστε τις πατάτες σε νερό που βράζει για 4 έως 5 λεπτά., Στη συνέχεια στραγγίστε και στεγνώστε.
- Όταν οι πατάτες στεγνώσουν, τηγανίστε τες στο λάδι που τηγανίσατε τα ψάρια, στους 180 ° C, μέχρι να ροδίσουν.
- Όσο οι πατάτες τηγανίζονται, μεταφέρετε τα φιλέτα από το χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και τοποθετήστε το σε ζεστό φούρνο, για λίγα λεπτά, μέχρι να ολοκληρώσετε το τηγάνισμα - με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνουν τραγανά.
- Όταν τελειώσει το τηγάνισμα της πατάτας, στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας, ρίξτε αλάτι και σερβίρετε με τα φιλέτα ψαριού και τον πουρέ αρακά. Οι φανατικοί των fish & chips ρίχνουν από πάνω λίγο ξύδι και ολοκληρώνουν με κέτσαπ ντομάτας .
Καλή σας όρεξη !