ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΔύσκολο
Χρόνος60 - 70 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 1 συσκ.ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ POLLOCK ΦΙΛΕΤΟ ΕΛΑΦΡΩΣ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΡΙΔΕΣ (700g)
  • ή διαλέξτε ότι άλλο φιλέτο ψαριού προτιμάτε
  • 900 γρ. πατάτες
  • 250 γρ. αλεύρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 285 ml κρύα μπύρα
  • 3 γεμάτες κ.γ baking powder
  • Για τον πουρέ αρακά
  • Λίγα φυλλαράκια μέντα
  • 1 κ.γ βούτυρο
  • 4 χούφτες αρακά
  • χυμό από μισό λεμόνι

FISH & CHIPS με πουρέ αρακά

Οδηγίες Μαγειρέματος
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C .
  2. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε σχετικά χοντρές φέτες.
  3. Για τον πουρέ αρακά, ψιλοκόψτε τα φύλλα μέντας. Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέστε τον αρακά, την  μέντα, λίγο νεράκι  και σιγοβράστε με ανοικτό  καπάκι  για 10 λεπτά.
  4. Αφού βράσει ο αρακάς προσθέστε τον χυμό από ένα λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε είτε να περάστε τον αρακά στο μπλέντερ ή να τον λιώσετε με το πιρούνι (μέχρι να γίνει αλοιφή). Κρατήστε τον πουρέ ζεστό μέχρι να τον χρειαστείτε.
  5. Γεμίστε με ηλιέλαιο μια φριτέζα ή  ένα βαθύ  τηγάνι και θερμαίνετε τον στους 190 ° C
  6. Ανακατέψτε 1-2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 3-4 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι μαζί και τρίψτε με αυτό τα φιλέτα ψαριού.
  7. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη μπύρα και το baking powder μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (χυλός) .
  8. Αλευρώστε τα φιλέτα ψαριού και στην συνέχεια βυθίστε τα στο μείγμα. Αφήστε να πάει μπόλικο μείγμα πάνω στο φιλέτο.  Κρατώντας το ένα άκρο του φιλέτου , χαμηλώστε το ελαφρά στο λάδι ένα προς ένα, δουλεύοντας προσεκτικά ώστε να μην πιτσιλιστείτε. Θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της φριτέζας σας ή το τηγάνι πόσα ψάρια μπορείτε να μαγειρέψετε ταυτόχρονα.
  9. Μαγειρέψτε για 4 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι και η κρούστα από το μείγμα γίνει είναι χρυσή και τραγανή. Στη συνέχεια απλώστε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι.
  10. Εν τω μεταξύ, αφήστε τις πατάτες σε νερό που βράζει για 4 έως 5 λεπτά., Στη συνέχεια στραγγίστε και στεγνώστε.
  11. Όταν οι πατάτες στεγνώσουν, τηγανίστε τες στο λάδι που τηγανίσατε τα ψάρια, στους 180 ° C, μέχρι να ροδίσουν.
  12. Όσο οι πατάτες τηγανίζονται, μεταφέρετε τα φιλέτα από το χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και τοποθετήστε το σε ζεστό φούρνο, για λίγα λεπτά, μέχρι να ολοκληρώσετε το τηγάνισμα - με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνουν τραγανά.
  13. Όταν τελειώσει το τηγάνισμα της πατάτας, στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας, ρίξτε αλάτι και σερβίρετε με τα φιλέτα ψαριού και τον πουρέ αρακά. Οι φανατικοί των fish & chips ρίχνουν από πάνω λίγο ξύδι και ολοκληρώνουν με κέτσαπ ντομάτας .

Καλή σας όρεξη !

SHARE

Δείτε Επίσης