ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος20-25 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
- 1 συσκ. ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕΡΙΔΕΣ (700g)
- 500 γρ. σπαράγγια
- 2 κ.γ. φασκόμηλο
- 2 κ.γ. τζίντζερ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βαλσάμικο κρέμα
- χυμό από 1 λάιμ
- αλάτι & πιπέρι
- φέτες λάιμ & ντοματάκια για το σερβίρισμα

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
Οδηγίες Μαγειρέματος
- Ξεπλένουμε τον σολομό και τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι ή σε χαρτί.
- Σε ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλιά τζίντζερ και 1 κουταλιά φασκόμηλο. Προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού και αλατοπιπερώνουμε. Τηγανίζουμε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά των φιλέτων, ξεκινάμε όμως πάντα με το δέρμα από την κάτω μεριά.
- Αφού ψηθούν τα φιλέτα, ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα σπαράγγια μας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το τζίντζερ, το μισό χυμό λάιμ, το φασκόμηλο και ελάχιστο νερό για να τα ζεματίσουμε.
- Μετά από πέντε λεπτά αφαιρούμε τα σπαράγγια τα στρώνουμε σε μία πιατέλα τοποθετούμε από πάνω τον σολομό ρίχνουμε το υπόλοιπο λάιμ και με ένα κουταλάκι το βαλσαμικό ξύδι.
- Γαρνίρουμε με ντοματάκια και λεπτοκομμένες φέτες λάιμ.
Καλή σας όρεξη !