ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΠολύ εύκολη
Χρόνος30'-40' λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 1 συσκευασία γαρίδες μεσαίες ακέφαλες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ
  • ½ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • ½ φλ. κετσάπ
  • 2 κουταλιές χυμός λάιμ (ή λεμονιού)
  • 1 κοφτό κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλιά σόγια σος
  • σουβλάκια καλαμάκια μουλιασμένα για ½ ώρα σε νερό
  • λίγο λάδι για άλειμμα
  • λάιμ ή λεμόνι για το σερβίρισμα

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΣ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια θερμοκρασία (Medium Heat) αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα (μη βάλετε πολλά ή τραβάτε μερικά στην άκρη), βάζοντας επάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά.

2.Περνάτε τις γαρίδες σε σουβλάκια, τις αλατοπιπερώνετε και τις κρατάτε στην άκρη.

Ετοιμάζετε την σος μπάρμπεκιου πορτοκαλιού:

1.Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό πορτοκαλιού, το κέτσαπ, το χυμό λάιμ, το κρεμμύδι σε σκόνη και τη σόγια σος και ανακατεύετε το μίγμα στη φωτιά μέχρι να κοχλάσει.

2.Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

3.Αλείφετε τις γαρίδες με το μείγμα (την σος μπάρμπεκιου πορτοκαλιού).

4.Αλείφετε τη ζεστή σχάρα με λίγο λάδι και βάζετε πάνω τις γαρίδες.

5.Τις ψήνετε για 3-4 λεπτά, τις γυρίζετε, τις αλείφετε ξανά με τη σος μπάρμπεκιου πορτοκαλιού και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 3-4 λεπτά. Τις σερβίρετε συνοδεύοντάς τις με λεμόνι (ή λάιμ).

Καλή σας όρεξη !

SHARE

Δείτε Επίσης