ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δυσκολίαεύκολη
Χρόνος15 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 425 γρ. Καλαμάρια ολόκληρα καθαρισμένα
  • Σκληρό αλεύρι για το αλεύρωμα
  • Ελαιόλαδο, ή ηλιέλαιο εναλλακτικά

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ

Οδηγίες Μαγειρέματος
Προετοιμασία: Βγάλτε τα καλαμαράκια από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους. Τα στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί, τα αλατίζετε ελαφρά και τα αφήνετε στην άκρη να τραβήξουν το αλάτι. Εκτέλεση: Σε μπόλικο αλεύρι πανάρετε τα καλαμαράκια ένα-ένα και τα κοσκινίζετε προκειμένου να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε καυτό λάδι τοποθετείτε τα καλαμαράκια ένα- ένα, έτσι ώστε να διατηρείται υψηλή η θερμοκρασία του λαδιού. Τα τηγανίζετε μέχρι να χρυσίσουν και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί. Tips: Προκειμένου τα καλαμαράκια τηγανιτά να παραμείνουν τραγανά αποφύγετε το λεμόνι στο σερβίρισμα. Πρόταση σερβιρίσματος: Με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα της αρεσκείας σας.
SHARE

Δείτε Επίσης