ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος40'-45' λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
- 2 συσκευασίες φιλέτο γλώσσας MSC ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ (Θα χρειαστείτε περίπου 8 φιλέτα)
- 1 κιλό σπανάκι (πλυμένο και καθαρισμένο)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ ματσάκι άνηθο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Δεντρολίβανο

ΦΙΛΕΤΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
- Ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μαζί με το καθαρισμένο σπανάκι.
- Αλατίζετε την κατσαρόλα και όταν μαραθεί το σπανάκι, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το ανακατεύετε με τον άνηθο.
- Στρώνετε τη μισή ποσότητα σε ένα ρηχό ταψί και τοποθετείτε πάνω από το σπανάκι τα φιλέτα της γλώσσας.
- Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα, τα σκεπάζετε με το υπόλοιπο σπανάκι και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.
- Ψήνετε το ψάρι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
- Σερβίρετε τα φιλέτα ζεστά, διακοσμώντας τα με λίγο δεντρολίβανο.
Καλή απόλαυση!