Συνταγή της ημέρας

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος20-25 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 1 συσκ. ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕΡΙΔΕΣ (700g)
  • 500 γρ. σπαράγγια
  • 2 κ.γ. φασκόμηλο
  • 2 κ.γ. τζίντζερ
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο κρέμα
  • χυμό από 1 λάιμ
  • αλάτι & πιπέρι
  • φέτες λάιμ & ντοματάκια για το σερβίρισμα

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Οδηγίες Μαγειρέματος
  1. Ξεπλένουμε τον σολομό και τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι ή σε χαρτί.
  2. Σε ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλιά τζίντζερ και 1 κουταλιά φασκόμηλο. Προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού και αλατοπιπερώνουμε. Τηγανίζουμε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά των φιλέτων, ξεκινάμε όμως πάντα με το δέρμα από την κάτω μεριά.
  3. Αφού ψηθούν τα φιλέτα, ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα σπαράγγια μας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το τζίντζερ, το μισό χυμό λάιμ, το φασκόμηλο και ελάχιστο νερό για να τα ζεματίσουμε.
  4. Μετά από πέντε λεπτά αφαιρούμε τα σπαράγγια τα στρώνουμε σε μία πιατέλα τοποθετούμε από πάνω τον σολομό ρίχνουμε το υπόλοιπο λάιμ και με ένα κουταλάκι το βαλσαμικό ξύδι.
  5. Γαρνίρουμε με ντοματάκια και λεπτοκομμένες φέτες λάιμ.

Καλή σας όρεξη !

SHARE

Δείτε Επίσης