Συνταγή της ημέρας

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος50-60 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 2 συσκευασίες κατεψυγμένο θράψαλο σε ροδέλες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ (1 kg)
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1-2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτί κονκασέ
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κούπα μαϊντανό (ή άνηθο ή σχινόπρασο)
  • 500 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 ζωμό λαχανικών (διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΡΑΨΑΛΟ

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα θράψαλα για περίπου 20-30λ. σε χαμηλή φωτιά, έως ότου να μαλακώσουν.
  • Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε πάλι και στο ίδιο κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μόλις “ιδρώσει” προσθέτουμε τα θράψαλα και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το χυμό από τις ντομάτες (κονκασέ) και τον τοματοπλετέ. Μόλις πάρει βράση το φαγητό μας προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα (αν θέλουμε) και το μαϊντανό.
  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, έως ότου δέσει η σάλτσα. Μόλις το φαγητό πλησιάζει προς το τέλος του, σε μια δεύτερη κατσαρόλα, βράζουμε το ρύζι.
  • Μπορούμε να σερβίρουμε και να συνοδεύσουμε τα θράψαλα και με πιλάφι, αν θέλουμε να είναι το ρύζι λιγότερο σπυρωτό.

 

Καλή όρεξη!

SHARE

Δείτε Επίσης