Συνταγή της ημέρας
- 1 συσκ. Κοντοβερός Πέρκα φιλέτο σε μερίδες (700gr)
- Για το μείγμα μαγιονέζας
- 6-8 κ.σ μαγιονέζα
- 4 κ.σ χυμό λεμόνι
- 3-4 κ.σ σκόνη κρεμμύδι ή ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Για το μαγείρεμα του ψαριού
- 4 κ.σ τριμμένο ξερό ψωμί ή φρυγανιά
- 8 κ.σ λιωμένο βούτυρο
- Για τα φασολάκια
- 400-500 γρ φασολάκια
- 100 γρ.βούτυρο
- Γενικά
- αλάτι - πιπέρι
- φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
1. Για το μίγμα μαγιονέζας : Προσθέτουμε σε ένα μπολ την μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή την σκόνη από κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Τοποθετούμε τα φιλέτα πέρκας σε ένα ταψί ή καλύτερα σε ένα Pyrex. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα φιλέτα με το μείγμα μαγιονέζας και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στους 220⁰C για 20 λεπτά.
3. Για τα φασόλια : Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους με νερό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε τα φασόλια και μαγειρεύομε για 2-3 λεπτά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε. Τα βγάζουμε και τα μεταφέρομε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Τα κρατάμε εκεί για 2 λεπτά.
4.Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα πράσινα φασόλια, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ενώ ανακατεύουμε.
5.Σερβίρουμε τα φιλέτα πάνω σε μια στρώση από φασόλια και γαρνίρουμε με λεμόνι.
Καλή σας όρεξη !