Συνταγή της ημέρας

ΔυσκολίαΜέτρiα
Χρόνος60'-70' λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένες σουπιές καθαρισμένες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ (500 γρ)
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένα μύδια χωρίς κέλυφος ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ (500 γρ)
  • 350 γρ ρύζι basmati
  • 2 ντομάτες
  • 1 σέλινο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Θυμάρι

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΟΥΠΙΑ, ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

Οδηγίες Μαγειρέματος

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το σκόρδο, το σέλινο και δύο λίτρα νερού. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να βράσει. Όταν το μείγμα σας πάρει μια βράση, προσθέστε μισό ποτήρι κρασί, χαμηλώστε την ένταση στο μισό και αφήστε το ζωμό να βράσει για 30 λεπτά σκεπασμένος. Προσθέστε τη σουπιά και, αφού βράσει για περίπου 10 λεπτά, προσθέστε και τα μύδια και αφήστε τα να μαγειρευτούν στη μέτρια φωτιά για 5 λεπτά επιπλέον. Σουρώστε το ζωμό και κρατήστε χωριστά τα θαλασσινά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει, προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να πάρει χρώμα για μερικά λεπτά. Ρίξτε το υπόλοιπο ποτήρι λευκού κρασιού και αφήστε το να εξατμιστεί. Προσθέστε σταδιακά το ζωμό μέχρι να απορροφηθεί, προσθέτοντας στο τέλος και τα θαλασσινά, αφήνοντάς τα να μαγειρευτούν μαζί για λίγα λεπτά. Διακοσμήστε το ριζότο σας με φρεσκοτριμμένο θυμάρι και… είναι έτοιμο!

SHARE

Δείτε Επίσης