Συνταγή της ημέρας

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος30-40 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 1 συσκευασία ανάμεικτα θαλασσινά ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ
  • 4-5 κ σ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε κύβους
  • 250γρ κριθαράκι μέτριο
  • 2-3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κ γλ ρίγανη
  • 1 κ γλ δυόσμο
  • 1,5 λίτρα ζεστό νερό
  • μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 50 γρ. θρυμματισμένη φέτα (προαιρετικό)
  • βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμόνι

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση            

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε  για ένα λεπτό στο ελαιόλαδο και το σκόρδο, τα ανάμεικτα θαλασσινά. Σβήνουμε με το μισό σφηνάκι του ούζου και μεταφέρουμε τα θαλασσινά μαζί με τους χυμούς τους  σ’ ένα βαθύ πιάτο. Το σκεπάζουμε και το κρατάμε στην άκρη.

Στην κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, ίσα να γυαλίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε και την πράσινη πιπεριά. Ρίχνουμε και το κριθαράκι, τ’ ανακατεύουμε και το σβήνουμε με το υπόλοιπο μισό από το ούζο.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο) κι ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα το κριθαράκι. Προσέχουμεώστε το νερό να έχει καλύψει το κριθαράκι. Αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε νερό.

Βράζουμε το κριθαράκι για 5-6 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα θαλασσινά.

Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.  Προσθέτουμε τα κομμένα τοματίνια , την θρυμματισμένη φέτα και τον βασιλικό κι ανακατεύουμε ξανά.

Σερβίρουμε το γιουβέτσι με ανάμεικτα θαλασσινά  με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.

Καλή σας όρεξη !

SHARE

Δείτε Επίσης