ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος25-30 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια φουσίλι (fusili)
- 2 συσκευασίες κατεψυγμένα καλαμάρια καθαρισμένα ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ (1 κιλό)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 ml λευκό κρασί
- 3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 80 ml ελαιόλαδο (και 2 κ.σ. για τα ζυμαρικά)
- λίγο χλιαρό νερό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ FUSILI ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτέλεση
- Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και τα αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, έως ότου μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα καλαμάρια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί, αφήνοντάς τα να πάρουν μία βράση για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις ντομάτες και λίγο χλιαρό νερό. Σιγοβράζουμε τα καλαμάρια, μέχρι να μαλακώσουν και να «πιούν» τη σάλτσα τους.
- Σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!