ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΜέτρια
Χρόνος90'-100' λεπτά
Μερίδες4 -5 μερίδες
Υλικά
  • 1 ολόκληρο χταπόδι ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ (1,5-2 kg)
  • 4-5 κρεμμύδια ξερά
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 500 γρ. κόκκινο κρασί
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ κσ πελτές
  • Λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα
  • 2-3 φύλλα δάφνης (προαιρετικά)

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ (νηστίσιμο)

Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτέλεση 1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά, με ελάχιστο νερό, καθώς θα βγάλει αρκετό από το δικό του ζουμί. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε συχνά. 2. Αφού βράσει, κόβουμε το κάθε πλοκάμι του χταποδιού σε δύο ή τρία μικρότερα κομμάτια. 3. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και τα πλένουμε. 4. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε με λάδι σε σιγανή φωτιά, έως ότου να ροδίσουν αρκετά. Κατόπιν, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα σκόρδα (ολόκληρα), το κομμένο χταπόδι, το κρασί και το πιπέρι. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και 2-3 φυλλαράκια δάφνης. 5. Προσθέτουμε τον πελτέ, διαλυμένο σε λίγο νερό και ρίχνουμε το μισό ζωμό στον οποίο έβρασε το χταπόδι μας. 6. Σιγοβράζουμε το χταπόδι σκεπασμένο για μία ώρα περίπου, έως ότου να «χυλώσει». 7. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό, πασπαλίζοντάς το με μαϊντανό. Καλή απόλαυση!
SHARE

Δείτε Επίσης