ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος35-40 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένες γαρίδες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ μεσαίες αποφλοιωμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
  • 1 κγ φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 1 κσ κάρυ σε σκόνη
  • 1 κονσέρβα ντομάτες (κονκασέ)
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρεσκοτριμμένος κόλιανδρος (προαιρετικά)
  • Ρύζι basmati (προαιρετικά)

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σκόρδα, την καυτερή κόκκινη πιπεριά και το φρεσκοτριμμένο τζίντζερ (1 κγ).
  2. Προσθέτουμε το κάρυ κι ανακατεύουμε για 2’.
  3. Κατόπιν, προσθέτουμε την κονσέρβα κονκασέ, το γάλα καρύδας, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε το μείγμα με κυκλικές κινήσεις και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση για περίπου 5’.
  4. Τέλος, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας δυο ή τρεις φορές καθ’ όλη τη διάρκεια της ετοιμασίας τους.
  5. Σερβίρουμε σε ένα μπολ, ιδανικά με ρύζι basmati – αν θέλουμε - προσθέτοντας (επίσης αν θέλουμε) φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο.

Καλή όρεξη!

SHARE

Δείτε Επίσης