Συνταγή της ημέρας

ΔυσκολίαΜέτρια
Χρόνος60-70 λεπτά
Μερίδες6-8 μερίδες
Υλικά
  • 8 καλαμάρια καθαρισμένα Κοντοβερός
  • 6 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 ψιλοκομμένο κολοκυθάκι
  • 1 ψιλοκομμένο καρότο
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο κάρδαμο
  • ½ φλ. φυλλαράκια κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 ποτήρι νερού χυμός ντομάτας
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • λάδι
  • πάπρικα σε σκόνη
  • αλάτι - πιπέρι

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν και έπειτα ρίχνουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο καρότο, μαζί με το κολοκυθάκι.
  2. Προσθέτουμε τα καλαμάρια, ρίχνουμε τη ζάχαρη με το ξύδι και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το κάρδαμο και τα φυλλαράκια του κόλιανδρου.
  3. Με το μισό μείγμα γεμίζουμε τα καλαμάρια πολύ προσεκτικά και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα, τοποθετώντας τα σε αντικολλητικό ταψί.
  4. Στη γέμιση που έχει απομείνει προσθέτουμε το κρασί και τον χυμό της ντομάτας. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε ένα κατσαρολάκι και αφότου ετοιμαστεί η σάλτσα, την περιχύνουμε στα καλαμάρια.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν τα καλαμάρια μας.
  6. Τα κόβουμε σε επιμέρους κομμάτια, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε, γαρνίροντας με λίγο ακόμα μαϊντανό!

Καλή μας όρεξη!

SHARE

Δείτε Επίσης