ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος30-40 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 1 συσκευασία λουκάνικα θαλασσινών ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ Deli (παστεριωμένα)
  • 1 πακέτο μακαρόνια πέννες (500 γρ.)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • Μισή συσκευασία μανιτάρια Portobello
  • 1 συσκευασία ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Ώριμη παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα θαλασσινών και τα σοτάρουμε σε φαρδύ τηγάνι με ελαιόλαδο για περίπου 5-6’, σε μέτρια ένταση. (δεν χρειάζονται πολύ ώρα καθώς είναι προψημένα). Μόλις περάσει ο απαραίτητος χρόνος, αφαιρούμε τα λουκάνικα και τα βάζουμε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο τηγάνι και χωρίς να έχουμε χύσει το λάδι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το πράσο σε λεπτές φέτες. Μόλις μαραθούν ελαφρά, προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  3. Αφήνουμε τα υλικά να σοταριστούν και σβήνουμε με κρασί, ξύνοντας με σπάτουλα την κατσαρόλα να ντεγλασάρει.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα και βράζουμε τη σάλτσα για περίπου 10 λεπτά. Ως τελευταίο βήμα, μόλις την αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα λουκάνικα πίσω στη σάλτσα.
  5. Παράλληλα, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά, τα οποία, χωρίς να σουρώσουμε, τα προσθέτουμε με μια πιρούνα μέσα στη σάλτσα.
  6. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας στο πιάτο (αν θέλουμε) χοντρά κομμάτια ώριμης παρμεζάνας.

Καλή απόλαυση!

SHARE

Δείτε Επίσης