ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΠολύ εύκολη
Χρόνος30 λεπτά
Μερίδες4-6 μερίδες
Υλικά
  • 500 γρ. κατεψυγμένo θράψαλο ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ (μια συσκευασία)
  • 4-6 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 αγγούρια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Λίγο ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΘΡΑΨΑΛΟ (νηστίσιμο)

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα θράψαλα για περίπου 10-15’, έτσι ώστε να μαλακώσουν και να βγάλουν όλα τους τα υγρά. Όταν δούμε πως έχουν στεγνώσει και έχουν απορροφήσει τα υγρά τους, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
  2. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι κάθετα στη μέση και το ζεματίζουμε.
  3. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε ένα μπολ τα κομμάτια από το θράψαλο, τα ζεματισμένα κρεμμυδάκια, τα τοματίνια, το αγγούρι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το χυμό από το λεμόνι.
  4. Σε ένα έξτρα μπολάκι φτιάχνουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ: Χτυπάμε μαζί το ξύδι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε επάνω στη σαλάτα.
  5. Γαρνίρουμε το πιάτο μας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μάραθο.

Καλή απόλαυση!

SHARE

Δείτε Επίσης