ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος25 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 500 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά
  • 300 γρ. ρύζι arborio
  • 500 ml νερό
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κούπες ανάμεικτα λαχανικά σε καρέ (καρότο/αρακάς /κολοκυθάκια/πιπεριές)
  • 600 γρ. ώριμες ντομάτες
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ελαιόλαδο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Οδηγίες Μαγειρέματος
Σε μια πλατιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λαχανικά για 5’.Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη και συνεχίζουμε για άλλα 5΄λεπτα. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 1΄ το πολύ, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε το ρύζι να βράσει προσθέτοντας ζεστό νερό και ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα θαλασσινά στη σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και εντός 2 λεπτών αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
SHARE

Δείτε Επίσης