ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος30'-40' λεπτά
Μερίδες4 - 6 μερίδες
Υλικά
  • 500 γρ. κατεψυγμένες μεσαίες γαρίδες (χωρίς κεφάλι) ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ
  • 500 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ
  • 500 γρ. Ριγκατόνι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια κον κασέ
  • 2 κ.σ ντοματοπολτός
  • 2 τεμ δαφνόφυλλα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κ.σ γλυκιά πάπρικα
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 κλωναράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι νερό

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Οδηγίες Μαγειρέματος
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτό καρέ. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια και τις γαρίδες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει ελάχιστα, προσθέτουμε το πιπέρι, την γλυκιά πάπρικα, τον ντοματοπολτό και τα σοτάρουμε λίγο για να αφήσουν τα αρώματα τους. Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι, τα δαφνόφυλλα και το σκόρδο πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο. Αφού σοταριστούν όσο θέλουμε, προσθέτουμε τις ξεφλουδισμένες ντομάτες ή το κον κασέ, το νερό κι αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί περίπου το μισό νερό. Προσθέτουμε την καυτερή πάπρικα (προεραιτικά), μαζί με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε μέσα στην σάλτσα μας τα μύδια και τις γαρίδες με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ανάμεικτα, βράζουμε για περίπου 10 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους κι αφού βράσουν τα σουρώνουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγη από την σάλτσα κι ανακατεύουμε ελαφρώς. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε βάζοντας τα ριγκατόνι στα πιάτα, από πάνω περιχύνουμε με την σάλτσα μαζί με τα θαλασσινά και τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. …Και καλή μας όρεξη!
SHARE

Δείτε Επίσης