ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος15-20 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 1 συσκευασία σολομού ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ (φιλέτο σε μερίδες)
  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 2 κσ βούτυρο
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • 2 πολύ ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2/3 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1-2 κσ ελαιόλαδο
  • 2 κσ ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι
  • Λευκό πιπέρι

ΜΕΘΥΣΜΕΝΕΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ

Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτέλεση 1. Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, στο μισό χρόνο βρασμού τους (να διατηρηθούν al dente). Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζετε, τις βάζετε ξανά στην κατσαρόλα, κρατώντας τις ζεστές και προσθέτετε το βούτυρο. 2. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, σ’ ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. 3. Προσθέτετε το σολομό, δυναμώνετε τη φωτιά και τον σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει. 4. Μόλις το ψάρι αλλάξει χρώμα, περιχύνετε το σολομό με τη βότκα και την αφήνετε να εξατμιστεί. 5. Προσθέτετε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε το φαγητό και την αφήνετε πολύ λίγη ώρα, έως ότου να κοχλάσει. 6. Ενοποιείτε τις ταλιατέλες με τη σάλτσα και σερβίρετε, γαρνίροντας το πιάτο με ψιλοκομμένο άνηθο. Καλή απόλαυση!
SHARE

Δείτε Επίσης