ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος25-30 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 500 γρ. μακαρόνια φουσίλι (fusili)
  • 2 συσκευασίες κατεψυγμένα καλαμάρια καθαρισμένα ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ (1 κιλό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 80 ml ελαιόλαδο (και 2 κ.σ. για τα ζυμαρικά)
  • λίγο χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ FUSILI ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση

  • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και τα αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, έως ότου μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε τα καλαμάρια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί, αφήνοντάς τα να πάρουν μία βράση για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις ντομάτες και λίγο χλιαρό νερό. Σιγοβράζουμε τα καλαμάρια, μέχρι να μαλακώσουν και να «πιούν» τη σάλτσα τους.
  • Σερβίρουμε!

 

Καλή επιτυχία!

SHARE

Δείτε Επίσης