ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος10'-15' λεπτά
Μερίδες4-5 μερίδες
Υλικά
  • 1 συσκευασία ΑΧΙΒΑΔΕΣ Green
  • 1-2 σκελίδες σκόρδα ή αν προτιμάτε κρεμμύδι & πράσινη πιπεριά
  • 3 φλυτζάνια κρασί λευκό
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι& πιπέρι
  • μαϊντανός για το σερβίρισμα
  • 500γρ λιγκουίνι

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΑΧΙΒΑΔΕΣ

Οδηγίες Μαγειρέματος
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε για λίγα λεπτά τα μακαρόνια (οι Ιταλοί προτιμούν τα λιγκουίνι). Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το μισό ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο για ένα λεπτό, μέχρι να σκουρίνει ελαφρά. Ρίχνετε στο τηγάνι τις αχιβάδες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ Green και μετά το κρασί, σκεπάζετε με ένα καπάκι και μαγειρεύετε μέχρι να ανοίξουν εντελώς οι αχιβάδες (οι αχιβάδες μας είναι προβρασμένες και θέλουν ελάχιστο χρόνο). Προσθέτετε το σπαγγέτι, 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου έβρασε το σπαγγέτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτετε σιγά σιγά ζεστό νερό (από αυτό που έβρασαν τα μακαρόνια) και μαγειρεύετε μέχρι να γίνει al dente, και οι χυμοί από τα όστρακα με το ελαιόλαδο και το άμυλο από τα ζυμαρικά να δημιουργήσουν μια πηχτή σάλτσα. Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
SHARE

Δείτε Επίσης