ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος20' λεπτά
Μερίδες4
Υλικά
  • Αχιβάδες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ Green 500gr
  • 500γρ μακαρόνια της επιλογής σας
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ή άλλο αρωματικό της επιλογής σας
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κουταλιές (σούπας) ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλο - κομμένο στο χέρι
  • 1 ποτήρι κρασί
  • ντοματάκια μικρά κομμένα στη μέση

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΑΧΙΒΑΔΕΣ

Οδηγίες Μαγειρέματος
Από το προηγούμενο βράδυ έχουμε βάλει τις αχιβάδες στη συντήρηση του ψυγείου για να ξεπαγώσουν σιγά -σιγά (με την συσκευασία κλειστή).Την επομένη ξεκινάμε με το βράσιμο της "πάστας" - όπως λένε και οι Ιταλοί - και τους ακολουθούμε και στην οδηγία για al dente (δείτε την συσκευασία - κάθε μακαρόνι έχει τους δικούς του χρόνους). Μόλις τελειώσει το βράσιμο κρατάμε 2-3 κουταλιές από το νερό σε ένα ποτηράκι και στραγγίζουμε τα μακαρόνια. Επιλέγουμε ένα τηγάνι βαθύ με καπάκι και αφού ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκορδάκι (αν μας αρέσει - αλλιώς η ελληνική φύση είναι γεμάτη αρωματικές προτάσεις ) . Μετά από 3-4 λεπτά "σβήνουμε¨με το κρασάκι και προσθέτουμε τις αχιβάδες. Με κλειστό καπάκι συνεχίζουμε για άλλο τόσο (οι αχιβάδες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ είναι προβρασμένες και δεν θέλουν πολύ χρόνο). Στο τέλος προσθέτουμε το νεράκι (που είχαμε κρατήσει από τα μακαρόνια), ρίχνουμε τα μακαρόνια , τα κομμένα ντοματάκια και τον μαϊντανό. Μετά από 2-3 στροφές μέσα στο τηγάνι ... κατευθείαν στα πιάτα και καλή απόλαυση !
SHARE

Δείτε Επίσης