ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος20'-25' λεπτά
Μερίδες4-5 μερίδες
Υλικά
  • 500 γρ. σπαγγέτι (1 πακέτο)
  • 500 γρ. γαρίδες μεγάλες, αποφλοιωμένες με ουρά ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
  • 500 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κσ πελτέ ντομάτας
  • 1 κγ ξερό βασιλικό
  • 2 καυτερές πιπεριές
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κσ ζάχαρη
  • 2 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι+πιπέρι

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ

Οδηγίες Μαγειρέματος
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να σοταριστούν και έπειτα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τον βασιλικό, τη ζάχαρη, τις καυτερές πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά και παράλληλα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια .Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες σε λίγο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα ντομάτας, μαζί με τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Αφού έχουμε στραγγίσει τα μακαρόνια, ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα να ομογενοποιηθούν και τα σερβίρουμε, γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό. Καλή σας απόλαυση!
SHARE

Δείτε Επίσης