ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος20 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 500 γρ. Γαρίδες αποφλοιωμένες με ουρά ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ Μύρισε Θάλασσα
  • 8-10 κ.σ. λάδι
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • Χυμό από δύο ζουμερά λεμόνια
  • 2 κ.σ. (γεμάτες) μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι

ΓΑΡΙΔΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οδηγίες Μαγειρέματος
Πλένουμε πολύ καλά τις γαρίδες. Τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί . Ζεσταίνουμε το λάδι μας σε μέτρια φωτιά (δεν πρέπει να κάψει πολύ ) και σιγοτηγανίζουμε τις γαρίδες μας κι απ' τις δυο μεριές για ένα λεπτό περίπου. Δε θέλουν περισσότερο και το καταλαβαίνουμε γιατί παίρνουν αμέσως ένα ρόδινο χρώμα. Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι, σβήνουμε με το ούζο, περιμένουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά. Χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα και περιλούζουμε με αυτό τις γαρίδες. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το πιάτο μας είναι πανέτοιμο και λαχταριστό.
SHARE

Δείτε Επίσης