Συνταγή της ημέρας

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος25-30 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 2 συσκευασίες κατεψυγμένες αχιβάδες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ Green προβρασμένες (1 κιλό)
  • 1 ½ φλ. ρύζι νυχάκι
  • ¾ φλ. άσπρο ξηρό κρασί
  • 6 κσ ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένη σκελίδα σκόρδο
  • 1 ½ φλ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • Αλάτι Πιπέρι

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΧΙΒΑΔΕΣ

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση

Για τις αχιβάδες:

  1. Ξεπαγώνετε τις αχιβάδες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ εντός της συσκευασίας τους και τις ξεπλένετε καλά.
  2. Βάζετε μπόλικο νερό να βράσει. Ταυτόχρονα, ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα το σκόρδο, μαζί με 1 φλ. μαϊντανό, έως ότου μαραθεί (κρατάτε τον υπόλοιπο για πασπάλισμα).
  3. Προσθέτετε ½ φλ. κρασί και όταν αρχίζει να κοχλάζει, προσθέτετε τις αχιβάδες. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε τις αχιβάδες για 3-4 λεπτά, τινάζοντας μια-δυο φορές την κλειστή κατσαρόλα για να ανακατευτούν, μέχρι να ανοίξουν.
  4. Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και τις αφήνετε να βράσουν για ακόμη 1-2 λεπτά, αποσύροντας την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  5. Αφαιρείτε τις αχιβάδες με τρυπητή κουτάλα και τις κρατάτε σκεπασμένες σε ένα μπολ. Ταυτόχρονα, προσθέτετε στο ζωμό που μαζεύτηκε στην κατσαρόλα 4 ½ φλ. ζεστό νερό και την επανατοποθετείτε στο πιο μικρό μάτι της κουζίνας σας, σε μίνιμουμ φωτιά, έτσι ώστε να παραμείνει ζεστός ο ζωμός.

Για το ριζότο:

  1. Σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι έως ότου να μαλακώσει, χωρίς να το αφήσετε να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το ρύζι και το ανακατεύετε για να ζεσταθεί, για 2 περίπου λεπτά. Το περιχύνετε με το υπόλοιπο κρασί και το ανακατεύετε μέχρι να το απορροφήσει όλο.
  2. Εν συνεχεία, προσθέτετε τμηματικά το ζωμό (μια κουτάλα σούπας κάθε φορά), ανακατεύοντας συνεχώς και περιμένοντας να απορροφηθεί ολόκληρος, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  3. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  4. Όταν είναι έτοιμο το ριζότο αδειάζετε μέσα τις αχιβάδες.
  5. Ανακατεύετε μαζί με τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε το φαγητό και σερβίρετε στα πιάτα.

Καλή σας όρεξη!

SHARE

Δείτε Επίσης