Συνταγή της ημέρας

ΔυσκολίαΜέτρια
Χρόνος30'-40' λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένο κοκκινόψαρο ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ χωρίς κεφάλι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 3-4 κλωναράκια σέλινο
  • 120 ml. λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κσ κόρν φλάουρ
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
  • • Ελαιόλαδο

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

Οδηγίες Μαγειρέματος

Για τη σούπα βελουτέ

Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε 1500 ml. νερό. Μόλις βράσει το ψάρι, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη. Περνάμε τον ζωμό από σίτα για να τον καθαρίσουμε από τα κόκαλα. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τον ζωμό και την δάφνη, σε μία μεγάλη κατσαρόλα για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα λαχανικά και πετάμε την δάφνη από τον ζωμό. Ξαναπερνάμε τον ζωμό από σίτα και τον κρατάμε ζεστό. Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο multi ή σε μπλέντερ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κόρν φλάουρ, τους ελαφρά χτυπημένους κρόκους, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε 3 φλυτζάνια από τον ζωμό που βράσαμε τα λαχανικά. Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 5′ λεπτά. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, το βούτυρο, τα λαχανικά και τον χυμό του λεμονιού. Βράζουμε για 5′ λεπτά και κρατάμε ζεστή την σούπα.

Για το ψάρι

Καθαρίζουμε το ψάρι και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε το ψάρι με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι και αλάτι και το ψήνουμε για μερικά λεπτά στο grill. Σερβίρουμε την σούπα μαζί με το ψάρι, όσο είναι ζεστά. Αν θέλουμε, προαιρετικά, προσθέτουμε από πάνω κρουτόν για περισσότερη διακόσμηση και γεύση. …Και καλή μας όρεξη!

SHARE

Δείτε Επίσης