Συνταγή της ημέρας

ΔυσκολίαΜέτρια
Χρόνος90 λεπτά
Μερίδες6-8 μερίδες
Υλικά
  • 1 συσκευασία μεσαίες αποφλοιωμένες γαρίδες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 300 γρ. τυρί cheddar
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • Σέλινο ψιλοκομμένο
  • Θυμάρι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - Πιπέρι

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ CHEDDAR ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις σκουπίζουμε πολύ καλά. Τις ψήνουμε ολόκληρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για περίπου μία ώρα.
  2. Παράλληλα, τοποθετούμε σε ένα μπολ τις κατεψυγμένες γαρίδες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ, τις οποίες έχουμε καταψύξει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε στις γαρίδες αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο σέλινο και τις αφήνουμε για 5’ λεπτά να απορροφήσουν τα υγρά.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τις γαρίδες με τα υπόλοιπα υλικά, έως ότου τηγανιστούν και ροδίσουν.
  4. Ταυτόχρονα, βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και τις κόβουμε κάθετα στη μέση, χωρίζοντας την κάθε πατάτα σε δύο μικρότερα κομμάτια.
  5. Αφαιρούμε όσο μπορούμε από το εσωτερικό τους και γεμίζουμε την κάθε πατάτα ξεχωριστά με τριμμένο τυρί cheddar. Βάζουμε ξανά τις πατάτες στο φούρνο, για περίπου 5’ λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  6. Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα μαζί με λίγο ελαιόλαδο και τα αναμειγνύουμε χτυπώντας τα με σύρμα.
  7. Αφού περάσουν τα 5’ λεπτά, βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και τις γεμίζουμε με το μείγμα των γαρίδων. Περιχύνουμε τις πατάτες με τη σάλτσα μαγιονέζας και τις σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο θυμάρι.

Καλή απόλαυση!

 

 

SHARE

Δείτε Επίσης