Συνταγή της ημέρας

ΔυσκολίαΠολύ εύκολη
Χρόνος20 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 2 συσκευασίες 500γρ. κατεψυγμένο καλαμάρι ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ (κομμένο και καθαρισμένο)
  • 2 μεγάλα λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες (ή περασμένες από τον τρίφτη)
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένετε και στεγνώνετε καλά τα καλαμαράκια, στύβοντάς τα με τις παλάμες σας για να φύγουν τα υγρά τους, σκουπίζοντάς τα με απορροφητικό χαρτί.
  2. Τα βάζετε σε μια λεκάνη, ρίχνετε το χυμό των λεμονιών, ανακατεύετε και τα βάζετε στην άκρη για 5 λεπτά, ώστε να απορροφήσουν το χυμό.
  3. Έπειτα τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι.
  4. Τοποθετείτε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με το μισό ξύσμα και τη μισή ποσότητα σκόρδου.
  5. Προσθέτετε στο τηγάνι τη μισή ποσότητα από τα καλαμαράκια και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα (όχι περισσότερο από 1-2 λεπτά διότι θα σκληρύνουν).
  6. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια πιατέλα.
  7. Ύστερα, προσθέτετε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο σκόρδο, το ξύσμα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.
  8. Αδειάζετε και το δεύτερο τηγάνι στην ίδια πιατέλα και σερβίρετε στο πιάτο, διακοσμώντας το με μαϊντανό και λεπτές φέτες λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

SHARE

Δείτε Επίσης