Συνταγή της ημέρας

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος20'-25' λεπτά
Μερίδες4-6 μερίδες
Υλικά
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένος σολομός φιλέτο Κοντοβερός
  • 1 κσ φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κσ λευκό ξηρό κρασί
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κσ σκόνη μουστάρδας
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • 3-4 μεγάλα σπαράγγια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΦΙΛΕΤΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σολομό, αλατοπιπερώνουμε και τον ψήνουμε για περίπου 5’ με 6’ λεπτά.
  2. Σ’ ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και σιγοβράζουμε μέχρι να ενοποιηθούν και να μειωθούν στο μισό.
  3. Προσθέτουμε στη σάλτσα μουστάρδας την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, έως ότου να δέσει η σάλτσα.
  4. Παράλληλα με την ετοιμασία τις σάλτσας, βράζουμε τα σπαράγγια σε ζεστό νερό για 2’ λεπτά και τα σουρώνουμε.
  5. Σερβίρουμε στο πιάτο μας το ψάρι ζεστό, προσθέτοντας δίπλα τα σπαράγγια, περιχύνοντας με την απαλή σάλτσα μουστάρδας.

Καλή απόλαυση!

SHARE

Δείτε Επίσης