ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔυσκολίαΜέτρια
Χρόνος40 λεπτά
Μερίδες4 μερίδες
Υλικά
  • 1 συσκ. Κοντοβερός Πέρκα φιλέτο σε μερίδες (700gr)
  • Για το μείγμα μαγιονέζας
  • 6-8 κ.σ μαγιονέζα
  • 4 κ.σ χυμό λεμόνι
  • 3-4 κ.σ σκόνη κρεμμύδι ή ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Για το μαγείρεμα του ψαριού
  • 4 κ.σ τριμμένο ξερό ψωμί ή φρυγανιά
  • 8 κ.σ λιωμένο βούτυρο
  • Για τα φασολάκια
  • 400-500 γρ φασολάκια
  • 100 γρ.βούτυρο
  • Γενικά
  • αλάτι - πιπέρι
  • φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Οδηγίες Μαγειρέματος

1. Για το μίγμα μαγιονέζας : Προσθέτουμε σε ένα μπολ την μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή την σκόνη από κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε  καλά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

2. Τοποθετούμε τα  φιλέτα πέρκας σε ένα ταψί ή καλύτερα σε ένα Pyrex. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα φιλέτα με το μείγμα μαγιονέζας και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Περιχύνουμε  με  το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο  φούρνο στους 220⁰C  για 20 λεπτά.

3. Για τα φασόλια : Γεμίζουμε μια κατσαρόλα  μεσαίου μεγέθους με νερό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε τα  φασόλια και μαγειρεύομε για 2-3 λεπτά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε. Τα βγάζουμε και τα μεταφέρομε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Τα κρατάμε εκεί για 2 λεπτά.

4.Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα πράσινα φασόλια, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ενώ ανακατεύουμε.

5.Σερβίρουμε τα φιλέτα πάνω σε μια στρώση από φασόλια και γαρνίρουμε με λεμόνι.

Καλή σας όρεξη !

SHARE

Δείτε Επίσης