Όροι Χρήσης

1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ (PRIVACY POLICY) 1.1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η Εταιρεία ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ ΑΕΒΕ καταβάλει κάθε εύλογη προσπάθεια για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της, τηρώντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Οι χρήστες ωστόσο ενημερώνονται ότι η αποστολή εμπιστευτικών πληροφοριών μέσω υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν αποτελεί τον πλέον ασφαλή τρόπο αποστολής, καθώς ενέχει κινδύνους ανάγνωσης των πληροφοριών αυτών από τρίτα πρόσωπα, μη εξουσιοδοτημένα. Η Εταιρεία διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της σύμφωνα με το εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι όροι αυτοί ενδέχεται να αλλάζουν οπότε οι χρήστες της ιστοσελίδας παρακαλούνται να τους ελέγχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σε περίπτωση κατά την οποία οι χρήστες της ιστοσελίδας, παρέχουν οικειοθελώς προσωπικά τους δεδομένα (π.χ. το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση του e-mail ), η Εταιρεία δύναται να τα συγκεντρώνει σε Αρχείο και να τα επεξεργάζεται για τον κάτωθι αναφερόμενο σκοπό. Σκοπός της επεξεργασίας είναι η κατά συναίνεση των φορέων των προσωπικών δεδομένων αποστολή ενημερωτικού υλικού, η οποία έχει διαφημιστικούς σκοπούς και η βελτίωση της αναγνωρισιμότητας της Εταιρείας. Αποδέκτης των προσωπικών μη ευαίσθητων δεδομένων είναι μόνο η Εταιρεία και η επικοινωνία με αυτή μπορεί να γίνεται με αποστολή ηλεκτρονικής επιστολής στη διεύθυνση mco@kontoveros.gr. 1.2. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΤΩΝ Οι χρήστες, οι οποίοι έχουν γνωστοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα τους στην Εταιρεία έχουν τα εξής Δικαιώματα: i) Tο δικαίωμα πρόσβασης στα στοιχεία που τους αφορούν και βρίσκονται στην κατοχή της Εταιρείας. Πληροφόρησης για: α) Όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τους αφορούν, καθώς και την προέλευσή τους, β) Τους σκοπούς της επεξεργασίας, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών, γ) Την εξέλιξη της επεξεργασίας για το χρονικό διάστημα από την προηγούμενη ενημέρωση ή πληροφόρησή του, δ) Τη λογική της αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, ε) κατά περίπτωση, τη διόρθωση, τη διαγραφή ή τη δέσμευση (κλείδωμα) των δεδομένων των οποίων η επεξεργασία δεν είναι σύμφωνη προς τις διατάξεις του νόμου 2472/1997. ii) Το δικαίωμα αντίρρησης για την επεξεργασία των δεδομένων που το αφορούν. iii) Το δικαίωμα προσωρινής δικαστικής προστασίας. Η συγκατάθεση των συμμετεχόντων στην συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών τους –μη ευαίσθητων- δεδομένων μπορεί να ανακληθεί οποτεδήποτε, χωρίς αναδρομικό αποτέλεσμα. Η Εταιρεία τηρεί όλες, τις από τους Νόμους 2472/1997 και 3471/2006, υποχρεώσεις της. Ο χρήστης έχει δικαίωμα να ζητήσει ανά πάσα στιγμή την διακοπή αποστολής του ενημερωτικού υλικού. Το δικαίωμα αντίρρησης ασκείται και απευθύνεται εγγράφως στον υπεύθυνο επεξεργασίας και πρέπει να περιέχει αίτημα για συγκεκριμένη ενέργεια, όπως διόρθωση, προσωρινή μη χρησιμοποίηση, δέσμευση, μη διαβίβαση ή διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων. Για την εξάσκηση του δικαιώματός του αυτού ο κάθε χρήστης μπορεί να αποστέλλει ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση mco@kontoveros.gr. Εάν ο ίδιος ο χρήστης γνωστοποιεί αυτοβούλως τα προσωπικά του δεδομένα μέσω της ιστοσελίδας σε τρίτα πρόσωπα απευθείας, εναπόκειται στον ίδιο να προβεί εάν το επιθυμεί στην έρευνα των όρων που αφορούν την προστασία των προσωπικών του δεδομένων. Με τη γνωστοποίηση των προσωπικών του δεδομένων σε τρίτα πρόσωπα, έστω και μέσω της ιστοσελίδας, ο χρήστης αποδέχεται ότι η Εταιρεία δεν ευθύνεται για την ενδεχόμενη χρήση τους από τα τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση γνωστοποίησης από τρίτο πρόσωπο-χρήστη προσωπικών δεδομένων άλλου προσώπου μέσω της ιστοσελίδας άνευ προηγούμενης συναίνεσής του, η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη, καθώς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με τα υπάρχοντα τεχνολογικά δεδομένα την ταυτότητα του κοινοποιούντος χρήστη. Ο χρήστης της ιστοσελίδας εγγυάται για την αλήθεια και τη γνησιότητα των προσωπικών δεδομένων τα οποία υποβάλλει στην Εταιρεία καθώς και για το ίδιο το δικαίωμα υποβολής τους. Η Εταιρεία δίνει το δικαίωμα στους χρήστες να διαγράψουν τα προσωπικά τους δεδομένα, να διορθώσουν ή/και ενημερώσουν τα προσωπικά τους δεδομένα ή/και να αδρανοποιήσουν την εγγραφή τους, ανά πάσα χρονική στιγμή, επισκεπτόμενοι απλώς την σχετική υπηρεσία της ιστοσελίδας. 1.3. ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Η Εταιρεία συλλέγει προσωπικά δεδομένα όταν ο χρήστης συμπληρώνει την ηλεκτρονική φόρμα για το κλείσιμο ραντεβού για έλεγχο όρασης στα καταστήματά μας, καθώς και για αποστολή διαφημιστικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σε περίπτωση που ο χρήστης έχει δηλώσει ρητώς την επιθυμία του προς τούτο. Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα αυτά προκειμένου: • Να έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον χρήστη αρχικά για το κλείσιμο του ραντεβού του για έλεγχο όρασης στα καταστήματά μας, καθώς και για επιβεβαίωση ή τυχόν μεταβολή του ραντεβού αυτού. • Να έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τους χρήστες, οι οποίοι έχουν δηλώσει ρητώς ότι το επιθυμούν, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις νέες προσφορές και υπηρεσίες της Εταιρείας. 1.4. ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Η Εταιρεία δεσμεύεται να μην προβεί σε πώληση, ενοικίαση ή καθοιονδήποτε τρόπο δημοσίευση ή/και κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της ιστοσελίδας σε κανένα τρίτο φορέα. Η Εταιρεία μπορεί να διοχετεύσει προσωπικά δεδομένα των χρηστών της σε τρίτα νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα μόνο εάν (δεν ισχύουν όλοι οι όροι ταυτόχρονα): • Έχει τη ρητή συγκατάθεση των χρηστών για τη διοχέτευση προσωπικών δεδομένων. • Η διοχέτευση των προσωπικών δεδομένων προς νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα που συνεργάζονται με την Εταιρεία καθίσταται αναγκαία για την υλοποίηση των επιθυμιών ή/και παραγγελιών των χρηστών. Τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που συνεργάζονται με την Εταιρεία έχουν το δικαίωμα να επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα που οι χρήστες της ιστοσελίδας καταθέτουν σε αυτήν μόνο στο βαθμό που είναι απόλυτα αναγκαίος για την παροχή υποστήριξης προς την Εταιρεία. • Επιτάσσεται λόγω συμμόρφωσης με τις σχετικές διατάξεις του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές. 1.5. IP ADDRESSES H διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο Η/Υ χρήστη έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια στην ιστοσελίδα κρατείται για τεχνικούς λόγους και αξιοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων. 2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ COOKIES Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία ένας ιστότοπος (Web Site) αποθηκεύει τόσο στον υπολογιστή σας όσο και σε οποιαδήποτε συσκευή (κινητό, tablet) όταν επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο (web site). Με τον τρόπο αυτό, ο ιστότοπος (web site) θυμάται τις ενέργειές σας και τις προτιμήσεις σας (όπως γλώσσα, μέγεθος γραμματοσειράς και άλλες προτιμήσεις απεικόνισης) για ένα χρονικό διάστημα, κι έτσι δεν χρειάζεται να εισάγετε τις προτιμήσεις αυτές κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο (web site). 2.1 ΕΙΔΗ COOKIES Η Εταιρεία ενδέχεται να χρησιμοποιεί cookies των παρακάτω ειδών για να προωθήσει την καλύτερη εξυπηρέτηση των περιηγητών στον ιστότοπο, την εξατομίκευση των πληροφοριών και των προτιμήσεων του εκάστοτε περιηγητή. Α) Απαραίτητα cookies Είναι τα cookies που είναι απαραίτητα για την λειτουργία ενός ιστότοπου. Χωρίς τα cookies ο ιστότοπος δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά. Για την συγκεκριμένη κατηγορία cookies δεν ζητούμε την ειδική συγκατάθεση σας. Για όλα τα άλλα cookies απαιτείται η συγκατάθεση σας. Β) Cookies λειτουργικότητας Είναι cookies που βελτιώνουν την λειτουργικότητα του ιστότοπου. Χάρη στη χρήση των συγκεκριμένων cookies η περιήγηση προσαρμόζεται στα ενδιαφέροντα σας και έτσι μπορούμε να εξοικονομήσουμε τον χρόνο που θα χάνατε επανεισάγοντας πληροφορίες. Γ) Cookies τρίτων εταιρειών Ο ιστότοπος της Εταιρείας δεν χρησιμοποιεί cookies τρίτων εταιρειών. Η συλλογή cookies γίνεται και αφορά αποκλειστικά την Εταιρεία για τους ανωτέρω αναφερόμενους σκοπούς. 2.2 GOOGLE ANALYTICS Ο ιστότοπος της Εταιρείας χρησιμοποιεί το Google Analytics “Remarketing and Advertising Features”, μέσω του οποίου η Εταιρεία μας συγκεντρώνει πληροφορίες. Οι πληροφορίες αυτές βοηθούν την Εταιρεία μας να βελτιστοποιήσει τον ιστότοπο της βάσει των προτιμήσεων των επισκεπτών του. Οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται αποστέλλονται και αποθηκεύονται στο server που διαθέτει η Google στις ΗΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Προστασίας της Google παρακαλώ να επισκεφτείτε τον κατωτέρω σύνδεσμο https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ και ειδικότερα τον σύνδεσμο https://support.google.com/analytics/answer/6004245. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε την συλλογή των δεδομένων σας από το Google Analytics, έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στον περιηγητή σας το πρόγραμμα της Google Analytics Opt out στον κατωτέρω σύνδεσμο: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/ 2.3 ΕΛΕΓΧΟΣ COOKIES Μπορείτε να ελέγχετε και/ή να διαγράφετε τα cookies ανάλογα με τις επιθυμίες σας. Επίσης μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που βρίσκονται ήδη στον υπολογιστή σας (ή σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιείται για την περιήγηση σας στο internet), όπως και να ρυθμίσετε τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης για το internet (web browsers) κατά τρόπο που να μην επιτρέπουν την εγκατάσταση cookies. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε εσείς από μόνοι σας ορισμένες προτιμήσεις κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο (web Site). Επίσης με την διαγραφή των cookies ενδέχεται να μην λειτουργούν και μερικές υπηρεσίες. Διευκρινίζεται ότι οι επισκέπτες στον ιστότοπο έχουν το δικαίωμα πρόσβασης του άρθρου 12 του ν. 2472/1997,καθώς και το δικαίωμα αντίρρησης του άρθρου 13 του ν.2472/1997, όπως αναλυτικά αναφέρεται ανωτέρω στην παράγραφο 1.2, τα οποία μπορούν να ασκούν μέσω αποστολής e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mco@kontoveros.gr