ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Με ιστορία μισού αιώνα, η ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ δεν σταμάτησε ποτέ να βελτιώνεται και να κοιτάζει συνεχώς μπροστά.

Κάποιες σημαντικές χρονιές της εταιρείας μας:

  • 1968
    Το μεράκι και οι γνώσεις περνάνε σε άλλη διάσταση όταν ο αείμνηστος πρωτεργάτης Εμμανουήλ Κοντοβερός ιδρύει προσωπική εταιρία, με έδρα το Μοσχάτο Αττικής. Αντικείμενο της εταιρίας, η εισαγωγή, επεξεργασία και συσκευασία αλιευμάτων από όλο τον κόσμο.
  • 1980
    Από τις αρχές της δεκαετίας η εταιρεία μπαίνει δυναμικά στην εξωστρέφεια και τις εξαγωγές.
  • 1992
    Η εταιρεία μετατρέπεται σε Α.Ε. Η αγάπη και η επιμονή στο ποιοτικό ψάρι μένει ίδια.
  • 2001
    Από τις ιστορικές εγκαταστάσεις στο Μοσχάτο η εταιρεία μεταφέρεται σε νέες και υπερσύγχρονες υποδομές στον Ασπρόπυργο Αττικής.
  • 2008
    SIAL Παρίσι - Η πρώτη συμμετοχή σε έκθεση στο εξωτερικό και η πρώτη υποψηφιότητα για βραβείο καινοτομίας.
  • 2011
    H ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εξελίσσουν τη νέα γεύση «ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ Μεζεδάκι». Με το προϊόν αυτό το Πανεπιστήμιο κατακτά την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Διατροφικής Καινοτομίας «ECOTROPHELIA 2011».
  • 2013
    Η ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ ξεκινά μια πραγματική επανάσταση στα θαλασσινά με τη σειρά καινοτόμων προϊόντων ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ Deli.
  • 2014
    Έκθεση τροφίμων Βοστώνης. Το μεγάλο βήμα στην Αμερική με ταυτόχρονη ανάδειξη σε Finalist Seafood Excellence.
  • 2016
    Η εταιρεία αποκτά πρώτη στον ελληνικό χώρο τις πιστοποιήσεις MSC/ASC, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τον σεβασμό για τη θαλάσσια ζωή.
  • 2016
    Η τεχνολογία αιχμής GS1 DataBar,που πρώτη η ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ εφαρμόζει στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, δημιουργεί νέα δεδομένα στην διαχείριση των τροφίμων και την προστασία των καταναλωτών.